Waarom losse thee? 

Waarom zou je sinaasappelsap uit een pak drinken als het vers voor je geperst wordt? 

Waarom zou je filterkoffie drinken als er ook koffie van versgemalen bonen is?

Waarom zou je het stof van echte thee drinken als je ook echte thee kunt drinken?

 

 

Het is lekkerder

Echte, losse thee heeft een veel hogere kwaliteit dan de thee in een theezakje. Je kunt het zien als een soort slowdrink. Het heeft vaak wat langer de tijd nodig om te trekken, daardoor krijg je een veel vollere, mooier een vooral lekkerdere smaak. Je kunt sommige losse thee daardoor wel acht of tien minuten laten trekken, zonder dat hij te donker wordt. Bij de meeste theezakjes kun je dat beter niet proberen, tenzij je van de traditionele Engelse thee houdt met een flinke scheut melk erin.

Het is verser

In de winkel is een doosje theezakjes vaak verpakt in een kartonnen doosje, verpakt in plastic. Thuis wordt het plastic eraf gedaan en in de la gezet. Vanaf dat moment neemt de kwaliteit snel af. Dat komt doordat de thee in aanraking met lucht; het karton en het zakje zijn niet luchtdicht. Losse thee wordt vaak in blikjes bewaard -dit kun je natuurlijk ook doen met je theezakjes- of zoals bij Liz & Jack, in een verpakking met een plastic laagje. 

Losse thee past niet in een theezakje

Echte, losse thee is in gedroogde vorm veel groter dan wat in een theezakje past. De theezakjes vulmachines kunnen deze grote blaadjes niet goed in het zakje krijgen. Daarom heb je kleiner gesneden blaadjes, gemalen blaadjes of zelfs het gruis van de losse thee. Afhankelijk van het type theezakje wordt er de juiste maat blaadjes of gruis in gedaan. Zo passen in het piramide zakje wat grotere blaadjes dan in het traditionele theezakje.  Daarnaast heeft echte, losse thee meer ruimte nodig dan de thee in een theezakje. Het zet  flink uit als je er (heet) water opgiet, en die ruimte heeft het in een theezakje onvoldoende.

 

Liz & Jack - Andere thee

Losse, biologische thee met leuke namen en designs